BartdeJong.reismee.nl

HUP HUP.... IN DE TRO TRO….OP NAAR ACCRA!!!

VRIJDAG 14 Mei 3 UURTJES IN DE TRO TRO….OP NAAR ACCRA!!!

Vanochtend met Abakan om 9 uur vertrokken naar Accra, om mijn Visum te verlengen.

Na een aantal bijna dood ervaringen en 3 uur in het busje zitten kwamen we in Accra aan.

Na aankomst hebben we Allah gevraagd om ons op te halen en naar de Immigratie dienst te brengen.

En deze was zo vriendelijk dit voor 2,50 dit te doen.

Eenmaal bij de immigratiedienst heb ik de papieren ingevulden na veel gedoe hebben ze uiteindelijk mijn aanvraag geaccepteerd. doordat ik deed alsof ik niet wist dat ik te laat was, hoefde ik gelukkig geen boete te betalen.

Het verkeer is CRAZY in Accra! Buiten het feit dat het verkeer normaal, al gek is!

Het hele verkeer is één grote File! Rijden remmen rijden remmen en op elke hoek van de straat staan verkopers. Met spullen op hun hoofd en elke keer als de Tro Tro of auto daar tot stilstand komt, komen ze allemaal langs het busje lopen.

Er lopen als het ware gewoon winkels langs je, want iedereen verkoopt iets anders. zoals

verschillende soorten, eten, drinken, pennen, telefoonkaarten, stcker vellen, rozen kranzen, verschillende afrikaanse stoffen, zakdoekjes, toeters voor kinderen, noem het maar op en het komt langs.

We zijn na vanaf het paspoort kantoor naar “Paloma” gelopen, en ik was dan ook benieuwd hoe het zou gaan op straat, tot mijn verbazing valt niemand je lastig en doen mensen hun eigen ding op straat.

Paloma was trouwens een erg mooi restaurant/hotel!

Abakan en ik hebben hier erg lekker en uitgebreid gegeten.

Nadat we het eten hadden laten zakken, zijn we vertrokken naar Katesie ring. Om daar een tro tro te pakken richting Cape Coast.

Tijdens het wandelen zijn we door allemaal winkel steegjes gelopen waar het erg, erg, erg, stonk!

het riool is namelijk (zoals op veel plaatsen in Ghana) boven de grond. En natuurlijk zijn er nergens prullenbakken, dus ook in Accra gooien mensen alles op straat.

Mensen zijn extreem aardig, en is wat dat betreft is Accra overdag erg, erg, erg veilig! Tenzij je er als een onzekere kip rond loopt en je met iedereen in gesprek wilt gaan.

Rond 5uur zijn we in een Tro Tro gestapt waar we wel geteld met zijn 21’en (exclusief chauffeur) in zaten.

dit zijn van die momenten waarbij je oncomfortabel zit, maar ook extreem blij bent omdat ik het ook zo super grappig is!! haha!!

Mensen kijken me dan ook aan…, en denken “waarom is hij nou zo blij??” J

Rond 8uur s’avonds waren we weer terug!

normaal gesproken ga ik op vrijdagavond lekker dansen met de dames…in “Hacienda”

maar ik was zo moe! dat ze het vanavond maar even zonder mij moesten doen,

gelukkig had ik nog een lekker biertje in de koelkast staan. En ben ik daarna lekker gaan slapen.

ZATERDAG 15 mei LEKKER VOOR DE BEAMER DANSEN!!! haha

Vandaag een lekker relaxt dagje gehad, Weinig gedaan in de ochtend en rond 12 uur toch maar even naar Cape Coast gegaan om lekker te lunchen in het Castle Restaurant.

Bij binnenkomst word ik door iedereen begroet en zodra mijn kont de stoel aanraakt is mijn koude STAR biertje er ook al! en 30 min later de garnalen!

Kijk das pas service! J

Na de overheerlijke garnalen Chelsea - Portsmouth gekeken!

In de avond

Zijn Anthony, Abakan en Ik naar een Reggae feest geweest bij Oasis!

daarna zijn we rond een uurtje of 11 naar Goil gegaan. Waar we met Carrie, Haar Man, en Lukas hebben gechilld.

De muziek was TOP!!.. en we hebben veel bij onze tafel gedanst. J

Er is geen dansvloer vandaar dat iedereen gewoon bij zijn eigen tafel danst.

Op een gegeven moment werd de Chelsea – Portsmouth wedstrijd herhaald op het grote scherm.

En heel veel mensen zaten aandachtig te kijken.

Na een tijdje had een grappig figuur de beamer ontdekt en begon voor het scherm te dansen en naar zijn eigen schaduw te kijken.

Prachtig vond ik dit, niemand werd boos, en mensen negeerden hem gewoon, even later was hij weg maar af en toe kwam hij weer even terug…J

Omdat ik het zo grappig vond ben ik later in de avond ook even voor de beamer gaan dansen. Toen ik weer terug naar het tafeltje liep keek iedereen me waarderend lachend aan.

Dit was reporter Bart de jong, zaterdag 15 mei, live… uit Ghana!

Ik wens jullie een prettige dag!

Nja–min-sri-auw! (may god bless you)

nynke

barrt heb ik jou telefoontje gemisr !?:O:O hoorde ik van karlien ik dacht al wat een gek nummer

nou spreek je snel hoop ik:) !

moest wel lachen trouwens dat ji voor de beamer ging dansen hahaha
doeii