BartdeJong.reismee.nl

17 - 22 april incl. Grote veranderingen in een paar dagen!!! Zit nu in een super deluxe hotel! met internet voor minder geld.

17 April 2010

Vanochtend rond een uurtje of 11 richting cape coast gegaan. Om een hapje te eten, voetbalshirts te kopen en wat door de stad te lopen. Vanmiddag moet het team dat ik train een wetstrijd spelen.

Het team dat ik training geef heeft een slechte eerste helft gepeeld, de spitsen gaven geen druk op de lange bal. Waardoor ze vrijuit een effectieve counter konden uitvoeren. En een goede lange pass konden afleveren.

Vandaag naar de wetstrijd Dwarfs – Feyenoord gegaan. Een mega gekke wetstrijd wat er super ruig aantoe ging. De Dwarfs hebben 1-0 gewonnen onterecht.

De scheidsrechters waren duidelijk omgekocht.

Na de wetsrijd wilden de suporters van de dwarfs het veld bestormen, werd er gespuugd met stenen en stokken gegooit. En duurde het 45 min voordat de spelers veilig het veld konden verlaten.

Ik ben na de wetstrijd nog voorgesteld aan de Feyenoord coach, maar deze was nog steeds een beetje ontdaan door de hele happening.

Vandaag met de jongens in zee gezwommen. En ik cape coast geweest om wat te eten. En bij het paspoort office abakans paspoort proberen te krijgen.

Vanochtend een paar leuke dames uit Nederland ontmoet, aan het strand. Ze gaan morgen naar Kakum National park en overmorgen naar het Volta Lake. Ik ben uitgenodigd om ze te vergezellen.

Mijn eerste nacht in een hotel, ik ben helemaal blij!! Ik heb stroom!! Haha en 5 kanalen op tv waarvan maar 1 leuke programmas draait. Ik heb tot 2 uur sochtends tv gekeken met mijn meisje hier. En van een goede rode wijn kunnen genieten.

De politie hield ons vandaag tegen omdat mijn chauffeur jeki op teen slipper auto reed, ze lieten ons wachten totdat we ze geld zouden aanbieden. Ik heb de politie gevraagd wat er aan de hand was. En heb ze vervolgens groot gelijk gegeven, ben daarna tekeer gegaan tegen jeki (met een knipoog) en vervolgens te voet gegaan. Toen riep de politie me en ik kon mijn weg vervolgen.

De Politie is super grappig hier, ze lopen met gigantische machine geweren. En proberen af en toe een auto te stoppen. Maar soms rijden mensen dan ook gewoon door, haha.

21 APRIL HOTEL EIGENAAR SPONSOR VAN MIJN TEAM, LUCKY ME!!

Vandaag heb ik de manager en de eigenaar gesproken.

En het geluk is vandaag weer aan mijn zijde omdat ik de manager de sponsor blijkt te zijn, van het team dat ik training geef.

Daarom wil hij mij een kamer geven waarvoor je normaal 18eu betaald per dag, maar ik kan hem voor 12,50 krijgen.

Dit is goedkoper zelfs dan het huis in akatityiwa.

Waar voor ik 14 eu per dag betaal en ik geen eens stroom heb.

Mijn huidige situatie is nu dat ik een

luxe hotelkamer heb, met airco, fan, bier koelkast, badkamer, 2persoons bed, relax stoel, kledingkast en bureau, waarvan alles nieuw is!

Ook heb ik een heerlijk breakfast inclusief en een cocktail. Savonds betaal ik 3 euro voor een heerlijke diner. Ook zit ik nu dichter bij Cape Coast.

Vandaag in de middag, geprobeerd mijn mobiele internet op de computer te fixen. Helaas is dit weer niet gelukt. En ben ik maar een hapje gaan eten in het Cape coast restaurant. De gepaneerde, gefrituurde garnalen zijn verrukkelijk! Ook heb ik er een bord patat met ketchup bij gevraagd.

Ik heb na het eten vlug ingecheckt in het hotel, zodat ik met abakan de wetstrijd Bayern munchen tegen O. Lyon kon kijken, met een biertje erbij. Ik ben trots dat er na wesley sneijder gisteren er vanavond weer een Nederlander belangerijk blijkt te zijn in de Champions league.

Na de wetstrijd heb ik de meiden uit Nederland ontmoet bij oasis, om vervolgens van de highlife muziek in hacienda te genieten.

De dames komen uit utrecht en hebben onderzoek gedaan naar de vrijwilligersprojecten in Ghana

Hoe deze zijn opgezet, en hoe deze te werk gaan.

De dames hebben hun research in Tamale gedaan. Het noorden van Ghana. Het was erg leuk om met de meiden te spreken.

Heel toevallig kwam ik Mirjam tegen die hier aan een project Ghanakids.nl werkt. En in dit project de vrijwilligers aanstuurd. aankomende dinsdag ben ik welkom om even langs te droppen.

Ook heb ik 3doktoren ontmoet die in het ziekenhuis werkzaam zijn van Cape Coast. Het ziekenhuis hier heeft genoeg medicijnen, alleen hebben de ghanese doktoren veel problemen met het stellen van een juiste diagnose. Waardoor de medicatie soms verkeerd gebruikt word.

22 april

Zit nu in het hotel, ik heb lekker uit kunnen slapen!

En vertel nu nog iets over wat er gisteren is gebeurd!!

Gisteren ben ik namelijk ook mijn Telefoon verloren!!! met al mijn contacten!!! En foto’s!!!

Ik ben vandaag namelijk met de tro tro naar cape coast gegaan. Ongeveer 12 mensen in een minibusje haha, het koste ons maar 40 eurocent. Onderweg stopt het busje om er mensen uit te laten. Op die momenten moet ik er ook even uit, om de mensen ruimte te geven.

Aangekomen ik Cape, wil ik de computerman bellen. Alleen de telefoon zit niet meer in mijn broekzak.

En het busje is al lang uit het zicht verdwenen! Dus ik vraag abakan snel snel bel me!

Abakan zegt ik heb geen beltegoed!

%^&$! %*@#! Ok ok snel! Beltegoed kopen.

Binnen 3min Beltegoed op de telefoon en bellen maar!

Gaat hij over??

Ja hij gaat over!!!

(Okeej okeej dus dan horen de mensen het allemaal in het busje en is het moeilijker om te stelen!! Denk ik)

Een paar enkele lange secondes later! Neemt er iemand op!

Een oude vrouw heeft hem in de berm gevonden! Dus wij in de taxi Helemaal terug naar, Mauree!

Ik de oude vrouw een maandloon gegeven! En de taxichauffeur een kleine fooi!

Ik heb vandaag met de manager een lang gesprek gehad over voetbal en goede voetbal trainers

Volgens hem is de rus Guus Hiddink de beste.

Ik heb hem moeten uitleggen dat Guus een Nederlander is!!

Ook heb ik samen met hem gegeten erg luxe, zoals ik misschien al eerder heb laten weten heeft deze man vele bedrijven hier in Cape Coast en erbuiten waaronder een Tankstation en een Restaurant en een Hotel en een Supermarkt en een Club.

Ik heb vandaag ook te horen gekregen dat hij me gratis kan laten rijden naar Kakum National Park.

En heeft hij me een baan aangeboden, om zijn restaurant te runnen!!

Voor ghanese begrippen ben ik een goede zakenman en restaurant manager. ;)

Ook wil hij me sponseren met geld als ik hier een football acedemie wil starten!

Ik moet nu gaan want we gaan naar Zijn Club in Cape Coast omdat hij me daar mensen wil laten ontmoeten en een biertje wil laten drinken.

groetjes Geta

jtonge jonge Bart, nu komt de Zilverspar op de tweede plaats zekers nu je in zaken gaat

Aukje

Oh Bart ik geniet van je epistels. Ga zo door, erg leuk.

Jenita

HA die BART,

Leuk leuk, die verhalen van jou! hier zijn de temperaturen iets minder warm, scheelt zo'n 30 graden...
vergeet je niet aan de zilverspar door te geven dat je weer bij ons komt werken??!! of blijf je nu bij je restaurant? want als dat zo is, moeten wij gewoon verhuizen en kan Hilde alvast beginnen met het aanvragen van de nodige vrijheden! haha!!!!!

goed om te lezen dat je je zo vermaakt! super!

groetjes jenita