BartdeJong.reismee.nl

Wie wil er Honden soep?

Zo 9 Mei Wie wil er Honden Soep?

Gisteren met Kojo naar Cape Coast gegaan, om daar met Carrie(canadees), en haar man(ghanees) en Lukas(duitser) Kita te drinken.

Toen we bij het “restaurantje” aan kwamen. Was het 1 grote zwarte vliegen boel op de tafel. En alles zag er mega ranzig uit! Ook zag jealles om je heen lopen zoals honden, puppies, geiten, en ranzige kippen.

In een poging om van de vliegen af te komen, werd er flink veel zeep over de tafel heen gesmeerd, en het hielp een klein beetje.

even later werd er een tonnetje kita gekocht, en werden de kokos schelpen op tafel gezet ,

de schelpen werden in een afgezaagde PVC buis afzaagsel's gezet. (diameter 10cm)

De Kitaword gemaakt uit gefermenteerde besjes en iseen Ghanees brouwsel dat vooral in het noorden gedronken word.

Tussen het drinken door kun je een verrotte houten deksel op je schelp neerleggen.

Het was in ieder geval wel erg gezellig, en Carrie vertelde dat er voor ons “ Honden Soep” op het menu stond!

Carrie beschreef dat Honden vlees is haar favoriete vlees was en dat ze het beter vond als kip en steak. Ook vertelde ze over mensen die het niet aanstond maar dat deze van mening veranderden nadat ze het probeerden.

Het water liep ons na een tijdje allemaal in de mond, dus bestelden we allemaal Honden soep

Na het bestellen voelde het niet helemaal goed en baalde ik ook wel een beetje, ik moest namelijk aan Binky Kadomsky denken!

zou ik na het hondenvlees eten misschien neigingen krijgen om Binky op te eten???

Gelukkig kwam de vrouw terug om te vertellen dat de honden soep niet beschikbaar was.

We hebben het uiteindelijk met varkensvlees moeten doen, waarvan je ook niet wilt weten welk gedeelte je eet!!

Voor volgende week staat er bij het restaurantje hond op het menu,, dus,, ik heb nog een week om over dit idee na te denken!

Za 8 Mei Grote Bomen zijn Cool!

Vandaag met John naar Kakum Park gegaan! We kwamen te laat, maar met overtuigingskracht toch binnen. Bij aankomst zagen we al Mega! Hoge! Bomen! Haha

Nooit geweten hoe Cool grote bomen kunnen zijn!

Kakum Park is bekend om de Canopy Walk, waarvan er maar 4! van in de wereld zijn. Een Canopy is een mega hoge Touwbrug, en deze hoge touwbrug bevind zich zon 65meter vanaf de grond, en je hebt een gruwelijk mooi uitzicht!!

De wandeling was erg intensief, maar daarom ook wel weer vet!

1meisje was continu aan het gillen, dit was in het begin erg irritant, en op het einde erg grappig, omdat we haar ook een beetje bang konden maken door ruig op de canopy te lopen.

Vr 7 Mei Mijn Visa is verlopen “slik”

Veel gedoe gehad met de Immigratie dienst!

Ze wilden me eerst niet helpen, en ik voelde me erg gedenigreerd.

Ik ben uiteindelijk het gebouw niet uitgegaan voordat ze me hielpen, na 1,5 uur op een bankje zielig te hebben gezeten, wilden ze me toch wel even helpen.

Op zulke momenten is het hier even niet leuk!

In de avond erg gezellig bij Goil gezeten tot een uurtje of 12, daarna dacht ik mijn taxi te zien,

en ben ik naar de weg gelopen, waar een groepje jongens op me wachten, en me begonnen te beledigen!

Ik ben er met mijn aangeschoten hoofd vol tegen in gegaan. En kon ik verbaal mooi even wat frustraties kwijt!

Jeki kwam op het goede moment, want na 15min van dit gedonder had ik het wel gehad met Ghana!

Do 6 mei Zwemmen tussen de palmbomen

Vandaag naar Anamabo resort gegaan met Ezra, we hebben beide lekker gegeten. En lekker gezwommen.

In de middag was er geen stroom en water in het hotel. No problem for me off course :D

In de avond heb ik Kwesi en Grace mee uit eten genomen, naar Goil. Het was erg gezellig en het eten was erg lekker.

Wo 5 mei Kledingmaker bezocht! En 1min stil

Gisteren naar Cape coast gegaan met abakan. We zijn met iemand mee gereden zodat ik geen taxi kosten hoef te betalen, ik vertel abakan dat ik van het geld ook 2 biertjes kan kopen!

Op de markt heb ik 2 Yards stof gekocht. En me vervolgens laten meten bij een kleermaker.

Tis een oude man dus ik hoop dat hij me een mooie korte broek kan maken.

De stof koste me 2,50eu en de man vraagt voor het werk ook 2,50eu

Zaterdag is het klaar.

Ik ben na het stof kopen naar het Castle restaurant gegaan. waarbij ik met abakan even een minuutje stil ben geweest om de gestorven soldaten en slachtoffers te herdenken.

Na deze minuut stilte hebben we een blank meisje en een donkere jongen op het strand een soort van Tai chi / Yoga zien doen. Erg leuk om te zien.

Na het eten in een shared taxi gestapt. Waarbij ik door een man terug geroepen ben omdat ik kennelijk mijn telefoon in de taxi had laten liggen. (dit is dus de 2de keer dat die telefoon uit mijn ##$% broek valt)

Ik heb echt een engel op mijn schouder zitten!!

In de avond op het grote scherm Inter – As Roma gezien bij Goil (ik hoop dat wesley sneijder weer ok is? Nadat hij de wetstrijd met pijn heeft verlaten)

Di 4 mei Te veel gegeten!!

Vandaag weer een lekker dagje

Met Kojo op pad geweest en samen met hem gedineerd.

Voor het dineren had ik een uur ervoor al patat met kip gegeten maar ik dacht ach laat ik nog een bordje patat bestellen.

Kojo bestelde fufu. Maar kort na het bestellen was mijn patat er al! en tegen de tijd dat de Fufu er was had ik mijn patat al lang op!!

Dus kojo nodigde mij uit om fufu met hem te eten.

Ik zeg nee maar even later graaien we toch alletwee in de overheerlijke Fufu om!

We moeten veel lachen en ook zijn er mensen die naar mij staren. Omdat het wel grappig is een Blanke man te zien die als een ghanees eet! Haha

Op een gegeven moment zijn we uitgegeten, en komt de nieuwe chef van het restaurant naar me toe met een bord vol kerrie rijst met garnalen kip ui, echt super lekker! Hij wilde graag dat ik het op at en me mijn mening zou geven over het gerecht!

Het was zo lekker dat kojo en ik het probleemloos ook nog helemaal hebben opgegeten!

nynke

hahaha leuk!! als je weer thuis bent en we zitten op t terras mag je niet als een ghanees eten hahah
en hoe smaakte de hond?????ben beniwued

xx

Geta

is het wat voor de kookmodule...hond?